SÓC CONSCIENT QUE UN RAIG DE SOL ENTRA PER LA FINESTRA

Si l’art és un conjunt d’artefactes destinat a fer-nos copsar la vida amb més intensitat i construït per a potenciar la consciència, aleshores l’aforisme és, potser, el gènere literari que més ens pot ajudar a viure artísticament. L’aforisme i la glossa retallen un fragment de la realitat i el presenten dins d’un petit marc que podrà potenciar al màxim la ‘re-visió’, la ‘re-sensació’ d’allò que vivim. És per això el gènere que eleva la consciència al quadrat
En Sóc conscient que entra un raig de sol per la finestra, l’autor, enXavier Marzal i Doménech, mira la realitat des de la fascinació per les traces de comportament que hi deixa l’ésser humà, per les volences, les aspiracions i les contradiccions que manifestem en la societat. Qualsevol aspecte de la realitat és susceptible de ser convertit en un aforisme o en un petit assaig: la salutació d’uns amics que es retroben, uns records d’infància, un caminant que dóna un puntelló a una pedra que troba pel sender, una visita a una llibreria, la contemplació dels murs d’un temple, la reaparició del patinet a la nostra societat, l’avanç de la incineració com a ritu funerari, les teories conspiratòries, l’etiqueta dels pijames, uns mapes i un paraigua, una carícia a un tronc de fusta, Déu i un peu que s’alça per xafar un cuquet…

Esta entrada fue publicada en Novedad. Guarda el enlace permanente.