EL CAMINO DEL DUELO 2ª edición reformada y ampliada

EL CAMINO DEL DUELO

2ª edició reformada y ampliada

Xavier Muñoz

 

ISBN: 978-84-945608-5-9

PVP = 16,00 €

Síntesi de l’obra

Aquestes no són unes pàgines de mort i desassossec, sinó d’amor i esperança, perquè a la mort li ha sortit un rival imbatible. Ella potser podrà acabar amb tot, però mai amb l’amor doncs, al contrari que molts altres sentiments, aquest no té data de caducitat, sinó que es renova i creix diàriament. (Del pròleg)

“Aquest és, sens dubte, el llegat més preciós que m’ha deixat la dona de la meva vida, a qui segueixo estimant més enllà de la mort física ia qui intent tornar, a través de la meva evolució personal, només una petita part de tot el que m’ha lliurat i continua donant-me diàriament. “(L’autor)

l’Autor

Nascut el 1952. Director d’un important centre de psicologia clínica i industrial. El seu treball d’ases-soria a empresaris i públic en general es va veure truncat per la malaltia de la seva esposa, deixant-ho tot per acompanyar-la fins als seus últims dies.

Imparteix cursos i conferències sobre com afrontar la mort d’un ésser estimat, alhora que seminaris especialitzats per a directius i alts càrrecs, en els quals atén per igual al factor rendiment laboral com a l’humà.

En l’actualitat forma part de l’equip terapèutic de l’Associació “RESPIRA Terres de Lleida, Acompanyament vida, mort i dol”, i director tècnic de la Fundació “Acompanya Ca n’Eva”, així com del Centre d’Escolta Ca n’Eva- Camils ​​(Barcelona i Matadepera)

Publicat dins de General | Envia un comentari

Presentació del llibre SIMON – Una columna en el desierto

El proper dijous dia 26 d’abril es presentarà, a la Biblioteca Pública Arús (Pg. Sant Joan 26 de Barcelona), el  llibre SIMÓN-Una columna en el desierto, de Juan Antonio Alonso Costa.

La presentació anirà a càrrec de Ramón Martí.

L’acte  començará a les 19 horas, y a la seva finalització l’autor signarà exemplars de la seva obra.

Publicat dins de General | Envia un comentari

FINS AQUI HEM ARRIBAT! Tot allò que ESPANYA no vol que sapigueu de CATALUNYA

ISBN 9788494560811
408 Pgs
PVP = 18,00 €

SINOPSI:
Quan va néixer Catalunya? Érem la nació més moderna d’Europa? Catalunya és Espanya o és d’Espanya? El català ha estat perseguit? En aquest llibre d’en Ferran Juste, escrit en un to crític i sever, hi trobareu aquestes respostes i moltes d’altres, tot fent un repàs als principals esdeveniments històrics, principalment des del 1714, any en què es produeix la veritable “Unidad de España”, això sí, a sang i foc, la qual cosa va representar la definitiva pèrdua del nostre sistema constitucional i de les nostres llibertats.

L’AUTOR:
Ferran Juste i Delgado, nascut a Barcelona al 1955. Té formació de jurista, historiador i monitor de creixement personal. És un veterà professional dels mitjans de comunicació, havent treballat i col·laborat a la premsa, la radio, la TV i el cinema.
Ha publicat, Lo Tro d’Empúries” (Ed. La Busca), “La Templera” (Ed. La Busca), “La Carrossa” (en “coproducció” amb el director de cinema documental Carles Caparrós) (Ed. Pagès, Lleida, 2000) i “La Justa i Perfecta Lògia Lògia TAU l’Orient de Barcelona, 25 anys de maçoneria cristiana a Catalunya” (March Ed.)
Ferran Juste es declara creient, especialment “montserratí”; políticament i ideològica, és considerat home d’esquerres; i com a catalanista que és, també és declara “orgullosament xarnego” i manifestament independentista (és militant d’ERC i membre de la’ANC). Així mateix és francmaçó, iniciat a la Lògia TAU, del Rite Rectificat, des de fa 27 anys.

Publicat dins de General | Envia un comentari

SIMON – Una columna en el desierto

ISBN 9788494560835
148 Pgs.
PVP = 15,00 €

Sinopsis:

Simon, representa l’eterna recerca de sentit de l’ésser humà. ¿Qui som, d’on venim i cap a on anem? Eternes preguntes que en un diàleg dramàtic aborden a Simó, el primer monjo que va idear afrontar el combat de la fe sobre una columna al mig del desert. Avui aquesta columna truncada roman com a testimoni mut d’aquest diàleg entre la raó i la fe.
Precisament el fonamentalisme religiós és un dels temes que aborda l’obra. El desig d’imposar als altres la nostra pròpia fe. Les guerres que enarboren les banderes d’un credo religiós, sigui el que sigui, han acompanyat la humanitat des del seu origen.
Una planxa de bronze del segle VI conservada al museu del Louvre de París, on es representa a Sant Simó sobre la seva columna i en la qual apareix enroscada una descomunal serp símbol del Dimoni, serveix a l’Autor com a inspiració per imaginar un fantàstic diàleg entre Sant Simó i Satanàs, encarnat en el diàleg en la personificacions del vent i del desert que interpel·len el monjo sobre la seva fe. És el combat interior de la fe al que crida Sant Pau en les seves Cartes i és al mateix temps el combat de Simó i del propi Autor, i al qual es convida també al lector del llibre.

L’autor

Juan Antonio Alonso Costa. (Múrcia, 1968). És sacerdot i arqueòleg. Ha cursat estudis de Dret, Geografia i Història, Filosofia i Teologia a les Universitats de Múrcia, Navarra i València.
Ha estat membre de la Missió arqueològica espanyola dependent dels ministeris de Cultura i Exteriors, i de l’Institut Internacional per a la Cooperació amb el Món Àrab. Va col·laborar en el Centre Ibn Arabí d’Estudis Àrabs i Arqueològics de Múrcia.
Actualment exerceix el seu ministeri sacerdotal a Santomera (Múrcia)

Publicat dins de General | Envia un comentari

Educar, parlar de la vida i de la mort

L’Associació d’Estudiants de Mestres de la UdG organitza la I Setmana de l’Educació, amb una xerrada sobre el tractament del dol a l’aula. L’experta Maria Àngels Miret defensa la importància de parlar d’un tema present en el dia a dia de les escoles

Article complert

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2017/04/19/educar-parlar-vida-mort/841296.html

Publicat dins de General | Envia un comentari

DE ORUGA A MARIPOSA – 2ª Ed

DE ORUGA A MARIPOSA – 2ª Ed

DE ORUGA A MARIPOSA – 2ª Ed

ISBN 978-84-96516-20-5
184 Pgs.
PVP = 16,00 €

 

Sinopsi:

Aquest llibre està dirigit a totes les persones que han estat profundament tocades per la pèrdua d’un ésser estimat, i que ja estan elaborant el seu procés de dol. De oruga a mariposa és una visió completa d’aquest procés. A més de les orientacions que dona la seva autora, compta amb el testimoni de vàries persones que han hecho front al repte i han transformat la seva vida.

 

L’autora

Anji Carmelo és doctora en Metafisica i conferenciant. És un referent en la temàtica del dol en totes les seves vesants, oferint una sèries de reflexions que ajudaran a acceptar i afrontar d’una forma més positiva qualsevol de les noves situacions que la vida ens pugui deparar.

Es autora de les obras: Deixa’m plorar (6ª ed.), Camino de Héroes, Ets dins del meu cor (2ª ed.), Enfermedad y Vida, ¿Qué me pasa? y ¿Porqué se ha ido? (totes eles publicades per aquesta editorial) Igualment es coautora, amb Luján Comas, de El buen duelo y ¿Existe la muerte?

 

Envia un comentari

Àngels Miret: ‘Recomiendo que los niños asistan a los funerales’

http://www.diaridetarragona.com/naltros/81016/angels-miret-recomiendo-que-los-ninos-asistan-a-los-funerales

 

Maestra y psicopedagoga. También es autora del libro ´El centre educatiu de dol´

– ¿Por qué intentamos que los niños no ‘conozcan’ la muerte?

– Estamos en la sociedad del bienestar y la muerte ‘molesta’. Se vive como si fuéramos a vivir eternamente. La gente ya no muere en su cama sino en la de un hospital y los niños no tienen ocasión de ver a sus familiares muertos, simplemente ‘desaparecen’ de sus vidas. En el mejor de los casos se les da una explicación adaptada a su edad, pero a la mayoría les dicen que su abuelito está en el cielo, que mamá se ha ido de viaje o que su amigo ahora está durmiendo. Se les quiere proteger del dolor y eso les hace más difícil superar una pérdida.

– ¿Qué podemos esperar de la primera reacción de un niño ante una pérdida?

– Las reacciones de un niño ante la noticia de la muerte de un ser querido pueden ser muy diferentes. Depende de la edad, de la madurez, de las circunstancias en que se ha producido la muerte, del vínculo que tenía con la persona o en cómo recibe la noticia. Los niños tienen reacciones muy diferentes y es necesario conocerlas para acogerlas. Algunas reacciones posibles pueden ser: decir que les estamos engañando, que no es verdad; pueden llorar desconsoladamente; pueden quedar en silencio y no preguntar nada; pueden pedir que quieren ver a la persona; pueden reaccionar agresivamente contra quien les da la noticia o contra ellos mismos. Ante esta última reacción, lo primero que debemos evitar es que se haga daño y en el caso de los adolescentes ser muy comprensivos y respetar su intimidad.

– ¿Cómo podemos explicar a los niños qué es la muerte si nos lo preguntan?

– Debemos decir siempre la verdad a los niños, no toleran las mentiras y se enfadan mucho cuando se dan cuenta que no se les ha explicado, por ejemplo, la gravedad de una enfermedad, de un accidente o la muerte de una persona muy significativa para él. Debemos explicarles que cuando una persona o animal muere deja de respirar, de moverse, ya no tiene ni hambre, ni frío, ni dolor. Las personas quedan en el recuerdo y en todas las cosas que de ellas hemos aprendido y en las que nos han dejado. También se les debe explicar que existen diferentes creencias para explicar que pasa después de la muerte.

– ¿Debe un niño ir a un funeral?

Yo recomiendo que los niños asistan a los funerales, de igual manera que los llevamos a otros rituales de nuestra cultura o religión. Se les debe preguntar y explicar cómo va a ser la ceremonia y dejar que decida según la edad que tenga. Si es muy pequeño, aplicaremos el sentido común.

– ¿Estamos educados para no exteriorizar los sentimientos en el caso de los niños?

– Así es. Les queremos evitar sufrir y no lloramos con ellos, ni en casa ni en la escuela. Las personas adultas que nos relacionamos con ellos tenemos que ser un modelo emocional y llorar o emocionarnos con ellos. Explicarles que llorar sana, y llorar en compañía ayuda a sentirnos mejor.

– ¿Qué emoción es más difícil de gestionar?

– Las que el niño o el adolescente no puede expresar. La culpabilidad es frecuente, se sienten culpables por haber hecho enfadar a sus padres, o sienten que han provocado una enfermedad, o que no ayudaron lo suficiente. También es difícil gestionar la impotencia o la inseguridad, ya que se sienten muy vulnerables a sufrir otra pérdida.

– ¿Qué consejos debemos seguir para ayudar a un niño en su luto?

– Escuchar, atender, acompañar, mostrar mucho más el afecto, indagar y validar sus emociones. Ser flexibles y comprensivos pero manteniendo las normas, los límites y las rutinas diarias.

– ¿En qué momento debemos pedir ayuda a un psicólogo o un especialista?

– Preparar a los niños y adolescentes para las pérdidas que van a tener en su vida es ayudarles a desarrollarse como personas más resilientes, empáticas y emocionalmente sanas.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Presentació a Girona “El Centre Educatiu de dol”

cartell-presentacio-el-centre-educatiu-de-dol_girona

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Envia un comentari