Valores éticos y humanistas de la Masonería filosófica

Jorge Delgado-Ureña Velasco

  • Apartats
    • DESENVOLUPAMENT DEL CONEIXEMENT I VALORS
  • Tipus
    • En paper

Sinopsi


Reflexionar sobre la Filosofia Ètica i Humanista del Ritu Escocès Antic i Acceptat és tant com analitzar la seva ontologia i l'aplicabilitat i projecció de la seva essència en la societat contemporània.
La Maçoneria Filosòfica busca ennoblir la vida habitual. La seva tasca és baixar als registres més foscos i no buscats de la conducta i sentiment diari i descriure, no la virtut ordinària d'una vida extraordinària, sinó l'extraordinària virtut de la vida ordinària.
L'autor no té la gosadia d'acotar la definició de la Filosofia Ètica i Humanística del Ritu Escocès, ja que el seu espai és la dimensió de l'intel·lecte i, per definició, no s'aplana davant muralles alçades de materials espuris disfressats en termes de moral i exercici de piadoses costums condimentades a interès de l'oferent o en una apòcrifa cortesia del que és políticament correcte. La ment ha de ser lliure per trobar la veritat.).

 

L'autor


Jorge Delgado-Ureña Velasco, va néixer a Santiago de Xile, fa 72 anys. Fill de republicans espanyols que van haver d'exiliar d'Espanya en finalitzar la guerra incivil de 1936-39. El seu pare va ser maçó de grau 33º, li va inculcar els valors de què parla el llibre, no només a nivell conceptual, sinó també a nivell pràctic en la vida, com a base per ser un ciutadà en el sentit més ampli de l'expressió. i l'autor, també maçó, ostenta el Grau 32º. Advocat de professió i també maçó, actualment ostenta el Grau 32º. Va ser iniciat en Maçoneria fa més de 30 anys, havent sempre treballat en el Ritu Escocès Antic i Acceptat (REAA). A més del coneixement del Ritu, la seva àmplia experiència personal i maçònica avalen el contingut rigorós i profund del llibre.

 

Disponible en format llibre i ebook (pdf)