SIMON – Una columna en el desierto

Juan Antonio Alonso

  • Apartats
    • DESENVOLUPAMENT DEL CONEIXEMENT I VALORS
  • Tipus
    • En paper
  • Autor
    • JUAN ANTONIO ALONSO COSTA

Sinopsi


Simon, representa l'eterna recerca de sentit de l'ésser humà. ¿Qui som, d'on venim i cap a on anem? Eternes preguntes que en un diàleg dramàtic aborden a Simó, el primer monjo que va idear afrontar el combat de la fe sobre una columna al mig del desert. Avui aquesta columna truncada roman com a testimoni mut d'aquest diàleg entre la raó i la fe.

Precisament el fonamentalisme religiós és un dels temes que aborda l'obra. El desig d'imposar als altres la nostra pròpia fe. Les guerres que enarboren les banderes d'un credo religiós, sigui el que sigui, han acompanyat la humanitat des del seu origen.

Una planxa de bronze del segle VI conservada al museu del Louvre de París, on es representa a Sant Simó sobre la seva columna i en la qual apareix enroscada una descomunal serp símbol del Dimoni, serveix a l'Autor com a inspiració per imaginar un fantàstic diàleg entre Sant Simó i Satanàs, encarnat en el diàleg en la personificacions del vent i del desert que interpel·len el monjo sobre la seva fe. És el combat interior de la fe al que crida Sant Pau en les seves Cartes i és al mateix temps el combat de Simó i del propi Autor, i al qual es convida també al lector del llibre.

 

L'autor


Juan Antonio Alonso Costa. (Múrcia, 1968). És sacerdot i arqueòleg. Ha cursat estudis de Dret, Geografia i Història, Filosofia i Teologia a les Universitats de Múrcia, Navarra i València.

Ha estat membre de la Missió arqueològica espanyola dependent dels ministeris de Cultura i Exteriors, i de l'Institut Internacional per a la Cooperació amb el Món Àrab. Va col·laborar en el Centre Ibn Arabí d'Estudis Àrabs i Arqueològics de Múrcia.

Actualment exerceix el seu ministeri sacerdotal a Santomera (Múrcia)

Disponible en format llibre i ebook (pdf)