EL UNIVERSO MENTAL

Francesc Vieta i Pascual - Mercè Fèrriz i Gil

19
 • Apartats
  • DESENVOLUPAMENT DEL CONEIXEMENT I VALORS
 • Tipus
  • En paper
 • Autor
  • FRANCESC VIETA I PASCUAL
  • MERCÈ FÈRRIZ I GIL

 

Sínopsi                                                                                                               

L'univers físic no és l'única realitat, hi ha també un univers mental. Tots dos universos són l'essència de la realitat. No són iguals però formen part d'una simetria essencial. El que coneixem de l'univers físic ens ajuda a entendre millor com funciona la ment, ja que el que coneixem i comprenem del físic és un relat mental sobre allò que, aparentment, és d'una altra naturalesa. L'esperança que ens guia és que comprenent millor els dos universos i la seva connexió, aconseguim entendre'ns millor i guiem de manera més pacífica i coherent nostres moviments relacionals com a espècie.

Per aconseguir tendir ponts entre ment i univers, entre pensament i matèria-energia, hem acudit a la física, a la cosmologia, a la psicoanàlisi, a la neurociència, des de l'antiguitat fins al moment actual. I llavors hem viatjat a l'origen còsmic: el naixement de l'univers. Després d'aportar una nova visió i comprensió del BANG i resolt el dubte existencial de l'ésser o no ser i haver entès que no hi va haver ni un ou ni una gallina original, ens hem proposat entendre l'espai i el temps, per poder després copsar de manera més profunda el MOVIMENT físic i mental.

 

Els autors                                                                                                         

Francesc Vieta i Pascual es va llicenciar en Psicologia per la Univ. Autònoma de Barcelona (UAB, 1988). És Psicoterapeuta i creador del Model de l'Espai-temps Mental costat de Mercè Ferriz, presentat en jornades a Barcelona (ACPP i FEAP) i en el congrés mundial de Psicoanàlisi Relacional a Madrid (2011). Acaben de publicar el llibre: Clínica de l'espai-temps mental. Nous camins en psicoteràpia. (EAE, 2018). Va ser un dels fundadors de la revista en línia Clínica i Investigació Relacional (CEIR). Professor de Psicodiagnòstic mitjançant el Minnesota Multiphasic Personality Inventory. Màster en dinàmica de grups per la Univ. Deusto.

Mercè Ferriz i Gil es va llicenciar en Psicologia per la Universitat de Barcelona el 1993. Es va especialitzar en psicoteràpia a l'Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica, Societat Catalana de Rorschach Mètodes Projectius, Centre de Teràpia familiar de Barcelona i Oglethorpe University (Atlanta, GA). Té publicats diversos escrits sobre el model de l'espai-temps mental, cinema i psicoanàlisi i ressenyes bibliogràfiques (https://www.psicoterapiarelacional.es).

La seva experiència professional abasta l'atenció en salut mental comunitària, la intervenció en àmbits educatius i socials, preferentment dins de comunitats petites (km0) i la consulta privada.

 

Disponible en format llibre i ebook (epub)