REFLEXIONS SOBRE EL CONFLICTE

21/04/2023
RASACO

Difícil equilibri és el viure sense conflicte, és complex  encertar quan la teva percepció d'una determinada circumstància requereix la manifestació a tercers d'una disconformitat que els hi afecti. La vida reflexiva t'ensenya el valorar, com en un termòmetre, la intensitat de les teves intervencions en funció de les seves conseqüències.

Viure sense conflicte és una sort immensa però requereix una auto-disciplina molt exigent. Tot està en delimitar les nostres accions entre el "fins aquí hem arribat" i el "no ni ha per tant".

La vellesa és més partidària, en general, del "no n’hi ha per tant" i perdre petites batalles no és tant important  com mantenir el no conflicte. En canvi, la fogosa joventut en general és més aviat fidel al "fins aquí hem arribat". De fet, tot és un equilibri i de vegades costa mantenir-lo i  poden passar petits terratrèmols com el despertar de "la ira del pacífic", o bases d'oli fonamentades en el "tant se me'n fot".

Però és un veritable plaer vivencial quan, amb petites estratègies dialèctiques i embolcallades de sensibilitats positives, evites conflictes i malestar.

 

RASACO

Abril 2023