Fer-se el llit cada dia

24/05/2024
Joan Carles Sasplugas

L'èxit és el fruit d'hàbits cultivats conscientment.

Algú em va dir una vegada: "Que sobirana ximpleria i pèrdua de temps és fer-se el llit cada dia. Millor fer servir aquest temps a fer alguna cosa més productiva". I em va deixar pensant...

Pel camí cap a l'èxit, cada pas, per minúscul que sembli, és una baula crucial en la construcció d'un caràcter indomable. L'acció de fer el llit cada matí, transcendeix la seva aparent simplicitat per revelar valors profunds de determinació i constància.

Aquest gest matutí, més que no pas una tasca domèstica, és una declaració de principis. En ordenar els llençols i els coixins, l'individu no només organitza el seu espai físic, sinó que també disciplina la seva ment, preparant-la per fer front als reptes del dia amb serenitat i resolució. En aquest acte es reflecteix la màxima que l'èxit no és un esdeveniment, sinó un procés forjat en la quotidianitat de les nostres accions.

La constància, aquesta capacitat per perseverar davant de l'adversitat i la monotonia, es converteix en el fonament sobre el qual s'erigeixen les grans obres. És la força silenciosa que impulsa els artistes a refinar la seva tècnica dia rere dia, els científics a persistir en els seus experiments davant de l'escepticisme, i els emprenedors a mantenir la visió de la seva empresa tot i que els resultats semblen llunyans.

D'altra banda, la determinació, aquest foc intern que ens empeny a continuar endavant malgrat les dificultats, és allò que diferencia els somiadors dels realitzadors. És l'energia que anima l'atleta a aixecar-se abans de l'alba per entrenar-se, l'escriptor a plasmar les seves idees en el paper encara que les muses semblen haver-lo abandonat.

Aquestes virtuts ens ensenyen que la grandesa es construeix en el terreny del que és quotidià. Que cada elecció, per petita que sigui, és una pinzellada al llenç de la nostra vida. Que la disciplina aplicada a les tasques més mundanes és l'entrenament per fer front als desafiaments més grans. I que, en darrer terme, l'èxit és el fruit d'una sèrie d'hàbits cultivats conscientment.

 

Joan Carles Sasplugas
csasplugas@me.com