XAVIER MUÑOZ

Nascut a Sabadell (1952). Director d'un important centre de psicologia clínica i industrial, el seu camí com a psicòleg sempre s'ha vist marcat per una clara recerca de la veritat en l'ésser humà. El seu treball d'assessoria a empresaris i públic en general es va veure truncat per la malaltia de la seva esposa, diagnosticada de càncer terminal amb dos mesos màxim de vida. Va abandonar la seva activitat professional, per acompanyar-la fins als seus últims dies. El procés acabaria durant dos anys i mig fins a la seva inevitable traspàs, generant-li un profund canvi i replantejament de valors, tant en el personal com en el professional.

Després d'un llarg camí de dolor i recerca, l'experiència es recull al llibre "El camino del duelo", publicat per aquesta editorial, avui torna a estar actiu impartint cursos i conferències sobre com afrontar la mort d'un ésser estimat. 

Ha redirigit bona part de la seva activitat docent a tasques pròpies de suport, seguiment, i reforç terapèutic a persones en dol, així com a impartir conferències, tallers i cursos a personal sanitari, centres especialitzats en dol, i públic en general, alhora que també ha impartit seminaris especialitzats per a directius i alts càrrecs, en els quals atén per igual al factor rendiment laboral com a l'humà per tot Espanya. 

El seu treball se centra en generar una presa de consciència del "Aquí i Ara", en la qual la riquesa del present inunda l'ésser que tots portem dins, de manera que cada dia es visqui de forma plena i constructiva.

L'aprenentatge viscut durant aquests tretze anys ha provocat que en l'actualitat hi hagi ampliat els seus tallers, de forma totalment aconfessional, a tot allò que ajudi a l'ésser humà a avançar en pro a una espiritualitat sentida i viscuda des de l'interior. 

En l'actualitat forma part de l'equip terapèutic de l'Associació "RESPIRA Terres de Lleida, Acompanyament vida, mort i dol", i director tècnic de la Fundació "Acompanya Ca n'Eva", així com del Centre d'Escolta Ca n'EvaCamils (Barcelona i Matadepera).

ENTREVISTES I CONFERÈNCIES