MARTA CENDRERO FUENTES

Marta Cendrero va estudiar logopèdia i es va especialitzar en veu i comunicació, per la Universitat Ramon Llull (Barcelona). Va iniciar la seva activitat professional en l'àrea clínica com Logopeda, treballant amb nens i persones adultes. Durant aquest temps, es va formar en diverses disciplines com la psicologia humanista, medicina vibracional, a l'Institut Edward Bach, i la medicina biosintergética, amb el Dr. Jorge Carvajal.

Posteriorment va participar en un projecte de recerca a la UAB i va continuar el seu camí professional com a docent i creadora de programes d'activitats d'anglès. Després d'aquest temps, centrant-se en la docència, investigació i projectes per a liderar grups d'estudiants, va assumir un projecte propi per a l'assessorament comunicatiu de persones que lideren equips de treball, contribuint a l'anàlisi de la seva comunicació verbal i no verbal per aportar innovació i millora en l'execució de briefings d'empresa. Per donar resposta a una sèrie de preguntes personals, va fer una aturada en la seva trajectòria professional i va viatjar a Calcuta (Índia) per treballar en una de les cases de les Germanes de la Caritat, que va fundar Mare Teresa, concretament a Prem Dan (Do de amor). Aquest viatge va representar un canvi radical. Convivia cada dia amb la vida i la mort, JA MAI TORNARIA A SER LA MATEIXA. Des de llavors Krishnamurti, Sri Yukteswar, Yogananda, Mirra Alfassa i Sri Aurobindo l'han acompanyat en el camí.

La cultura oriental va despertar un record interior i ha influït fortament en la seva personalitat i la seva forma d'actuar en la vida. Aquest viatge va obrir la porta a altres molts i tots ells han ajudat a configurar la persona polièdrica que és avui. Als 32 anys va haver un impàs important en la seva vida i va pensar que havia de deixar un testimoni. Per a l'autora, la llum sempre ha estat una cosa essencial i fascinant. Es va retirar durant un any del món per investigar i escriure, durant aquest any va estar practicant el Sungazing (tècnica de mirar al Sol per curar cos i ment). Quan estava gairebé acabant d'escriure, va decidir marxar al Perú. Aquest viatge li va servir per donar una última empenta i acabar els últims capítols del llibre. Si Índia va representar un dur despertar a la Llum, Amèrica del Sud va ser la suau revelació de la mateixa. En paraules de l'autora: "Recordo quan era petita i em quedava fascinada veient com les partícules de pols flotaven a la llum filtrada de la finestra. Per a mi aquest era un moment màgic ... " Aquest llibre és una oda a la Llum, en agraïment a tot el que ens ha donat i segueix donant. Perquè entenguem millor la seva essència i també la nostra. Som Llum".