AURORA NICOLÁS

Aurora Nicolás es considera aprenent de la vida, creativa, autodidacta i polifacètica. És la mare de dues filles, Idoia i Ruth, i la dona de Benet. Va néixer a Barcelona el 1962 i actualment viu a Esplugues de Llobregat. La seva trajectòria professional ha estat diversa, sempre amb la prioritat d'anteposar les cures de la família.

Des de petita es va interessar per entendre el comportament humà. Apassionada de la psicologia, va  iniciar la carrera sense finalitzar-la per motius familiars. És terapeuta floral, especialitzada en acompanyament al dol i la malaltia i Doula. Estudiosa constant de psicologia transpersonal, saviesa perenne, creixement espiritual, etc.

Ha col·laborat en diferents associacions com a voluntària: ASCE, Al-Anon, Aus, Merrylife. Afeccionada a l'escriptura, a l'aquarel·la ia la fotografia. Li agrada crear bellesa, com a forma d'integrar l'espiritualitat a la vida diària. Participa des de fa més de 10 anys en un taller d'escriptura creativa i ha publicat diversos llibres en equipamb les companyes: Collage (2014), Bouquet (2015) i Dimarts a les deu (2016). Aurora ens narra com la seva filla gran és una nena sana fins a què a l'edat de 9 anys comença a presentar diferents símptomes. Trigaran 10 anys a saber de quina malaltia es tracta, de Lafora, un tipus d'epilèpsia mioclònica progressiva, sense tractament conegut ni cura, amb un deteriorament progressiu a nivell neurològic fins que es produeix la mort. Quan la malaltia s'agreuja, Aurora deixa de treballar per cuidar la seva filla. Idoia mor als 25 anys.