ANJI CARMELO

Va néixer a Manila, Filipines (1941). El 1961 obté la seva llicenciatura en Manhattanville College of the Sacred Heart a Bachelor of Fine Arts (BFA). El 1964 s'instal·la a Madrid, on aprofundeix en la pedagogia i l'elaboració d'audiovisuals com suports pedagògics.
El 1980 fixa la seva residència a Barcelona. El 1993 obté el Doctorat per la Universitat de Metaphysics of Los Angeles (EUA).

El 1992 va conèixer a la Dra. Elisabeth Kübler Ross quan va visitar Catalunya. Acudir a les seves conferències i reunions va ser un punt d'inflexió en la seva vida i en 1997, juntament amb tres persones més, funda l'Associació AVES (Associació de Voluntaris per a Malalts sanables) a Barcelona.
El 2008 participa en la creació de l'associació Coordinadora d'Acompanyament al Dol "CAD" amb seu a Lleida, on exerceix la funció de president.

En juny 2000 decideix donar suport al dol des de l'escriptura, donant origen a la seva primera, i més emblemàtica obra: "Déjame Llorar", publicat per aquesta editorial, que va ser prologada i presentada pel Dr. Moisès Broggi i s'ha convertit en un referent en els processos de sanació del duel.
Ha participat en programes de televisió: "Per a tots la 2", a TV2; "Angles", a BTV, Mindalia TV, etc .; i de ràdio "Radio.com", Ràdio Estel, "L'ofici de viure" i "L'hora de Plutó", a Catalunya Ràdio. Ha publicat articles en revistes "Ment Sana", "única" i premsa, va ser entrevistada a "La Contra" de La Vanguardia (2003.06.16) i d'El Periódico (12/12/2007). També ha participat en els documentals "Et Acompanyem", produït per Serveis Funeraris de Barcelona i Mémora i "L'últim viatge" per Documentos TV. Així mateix ha participat en nombrosos congressos, jornades i seminaris.
Ha impartit innombrables xerrades, conferències, treballs amb grups de suport de dol i malaltia, seminaris i cursos sobre la vida, la mort, el dol, l'autoestima i el creixement personal. en els següents centres: AUS de Barcelona, Fundació Acompanya Ca N'Eva de Barcelona, Fundació Hospital S. Jaume i Sta. Magdalena de Mataró, Merry Life de Barcelona, Servei de Suport a l'Dol de Girona, Fundació Verd Esmeralda d'Alacant, Krisalida de Bilbao, ASED de Santa Coloma de Gramenet, Grup de Dol de Sabadell, Servei d'Acompanyament al Dol de Manresa, Delegació de Pastoral de la Salut - PROSAC, Associació Thalita d'Albacete.

OBRES

  • Deixa'm Plorar (2000) - 2a edició en català
  • Camino de Héroes (2002) - 2a edició
  • Ets dins el meu cor (2006) - 2a edició en català
  • Enfermedad y vida (2007)
  • De oruga a mariposa (2008)
  • ¿Qué me pasa?
  • ¿Por qué se ha ido?

(Tots ells editats per Tarannà Edicions)

Juntament amb la Dra. Lujan Comas ha publicat les següents obres: "¿Existe la muerte?" i "El buen duelo”.

ENTREVISTES I CONFERÈNCIES